125 animals i algues del litoral de Catalunya

que cal conèixer

Toni Llobet i Enric Ballesteros

125 animals i algues del litoral de Catalunya

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 5,00€

Col·lecció: Miniguia de camp

ISBN: 978-84-9034-741-6

Nombre de Pàgines: 16

Mides: 12,5 x 20 cm

Enquadernació: Desplegable plastificat

Data primera edició: Setembre del 2018

Compartir aquesta pàgina a:

125 animals i algues del litoral de Catalunya

que cal conèixer

Toni Llobet i Enric Ballesteros

Catalunya és un país petit però amb una gran diversitat d’ambients litorals: grans platges del Maresme i del delta de l’Ebre, amb les seves badies arrecerades del Fangar i els Alfacs, fons de roca i de sorra superficials arreu, penya-segats agrests i cales acollidores de la Costa Brava, llacunes i maresmes a l’Empordà i als deltes del Llobregat i de l’Ebre i alguers distribuïts aquí i allà, més abundats a les costes tarragonines i del sud de Barcelona. Aquesta varietat d’hàbitats permet l’existència d’un elevat nombre d’espècies marines. En aquesta guia trobareu les que podem veure més fàcilment passejant per les platges, els roquissars litorals o capbussant-nos en apnea al llarg del litoral. No espereu trobar-les totes aquí, però! La guia recull una mostra de les més comunes i representatives, agrupades en làmines a una mateixa escala per facilitar-ne la comparació i la identificació. Una eina útil per posar nom a les troballes d’aquells que cerquen els tresors marins que els temporals dipositen a les platges, per als aficionats a vorejar la costa amb tubs i ulleres, per als nens que descobreixen la vida marina perseguint crancs des de les roques o intentant capturar peixos amb el salabret (per alliberar-los tot seguit!). Tingueu sempre una actitud prudent i curosa amb tots els éssers vius que trobeu: no els traieu del seu hàbitat ni els manipuleu innecessàriament. El mar és casa seva, i hem d’acostar-nos-hi des de la curiositat i el respecte.

Il·lustracions de: Toni Llobet François

Toni Llobet i Enric Ballesteros

Enric Ballesteros Sagarra és investigador científic i responsable del grup d’investigació Benthic Ecosystem Functioning del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). El 2016 va ser guardonat amb el Premi de Medi Ambient del Institut d’Estudis Catalans. Està especialitzat en ecologia d’ambients marins, però també en ecosistemes d’aigua dolça i llacs. Les diverses línies d’investigació l’han portat a treballar en mars i oceans de tot el món i a fer milers d’immersions, inclòs el Mediterrani, per conèixer els ecosistemes i els efectes antròpics que pateixen. Actualment és membre de l’equip de Pristine Seas, de la National Geographic Society, projecte que intenta protegir les últimes àrees marines verges del planeta.
Ha publicat guies de natura, llibres i capítols de divulgació. També és fotògraf aficionat i ha publicat en revistes com Geo i National Geographic, i un llibre propi de fotografia submarina de la costa de Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Toni Llobet François (Barcelona, 1975). Artista i naturalista, autor de materials de divulgació i educació ambiental en múltiples formats. Creador de les guies de fauna i flora dels espais naturals de Catalunya, i il·lustrador del Handbook of the Mammals of the World.