100 preguntes de física

Per què volen els avions de paper, i per què volen els de debò

Jordi Mazón Bueso

(Segona ecició)

100 preguntes de física

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 13,60€

Col·lecció: De 100 en 100, núm. 10

ISBN: 978-84-9791-862-6

Nombre de Pàgines: 184

Mides: 15 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Març del 2011

Compartir aquesta pàgina a:

100 preguntes de física

Per què volen els avions de paper, i per què volen els de debò

Jordi Mazón Bueso

(Segona ecició)

Qüestionar-se el perquè de les coses que passen al nostre voltant, de les més comunes i senzilles a les més rebuscades i complexes, és un fet propi de l’espècie humana. Bona part de les preguntes que es plantegen en aquest llibre han estat formulades per alumnes d’ESO, de Batxillerat i universitaris. Les respostes estan pensades perquè les pugui comprendre aquest ampli ventall d’edats i coneixements. El llibre recull també altres preguntes que tenen la intenció de desmentir falses veritats i mites erronis. Preguntar és l’única manera que tenim els humans d’adquirir coneixement, d’entendre el món que ens envolta i de lluitar contra supersticions, dogmes de fe, autoritarismes i formes de pensament únic.

Jordi Mazón Bueso

Llicenciat en física per la Universitat de Barcelona. Durant 10 anys ha compaginat la docència de la física amb l’ensenyament secundari i universitari. Actualment és professor i investigador al Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya. És autor d’una desena de llibres de divulgació, entre els quals destaquen 100 qüestions per entendre l’atmosfera (2008) i Conèixer els núvols (2009).

Recull de premsa

Dani Jiménez: al «100 preguntes de física» hi he trobat informació realment nova sobre ciència" (Sala de premsa de Cossetània)

"100 preguntes de física" a " El matí de Catalunya Ràdio" (El Matí de Catalunya Ràdio)

Per Sant Jordi regala llibres de ciència! (web Recerca en acció)

Regalem Ciència per Sant Jordi (web Associació Catalana de Comunicació Científica)

Jordi Mazón: “l’efecte Venturi explica que se’ns enganxi la cortina de la dutxa i que volin els avions” (programa Eureka! / COM Ràdio)

Així vola un avió de paper (Antonio Madridejos / diari El Periódico)

Surt a la venda la segona edició del llibre "100 preguntes de física" (Sala de premsa de Cossetània)

Els lectors que sí estimen els llibres 97 - 100 preguntes de física (programa Vols llegir? / Ràdio Nova-Vilanova del Camí)

Inauguració del cicle d'estiu: 100 preguntes de física (web Grup de recerca de Cerdanya) 

La conferència "100 preguntes de física" inaugura el cicle "A l'Estiu Recerca't" de Puigcerdà (Viure als Pirineus / Naciodigital.cat)