100 paraules ebrenques

Agafades al vol

Teresa Tort Videllet

100 paraules ebrenques

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 14,90€

Col·lecció: De 100 en 100, núm. 56

ISBN: 978-84-9034-870-3

Nombre de Pàgines: 224

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Octubre del 2019

Compartir aquesta pàgina a:

100 paraules ebrenques

Agafades al vol

Teresa Tort Videllet

Al llarg d’aquestes pàgines es descriuen escenes de vida que prenen com a protagonista una paraula concreta, generalment ebrenca o particular d’alguna altra contrada. Cada paraula, agafada al vol, constitueix l’oportunitat per a reflexionar sobre la comunitat de parlants, sobre com s’aprèn una llengua o sobre algun fenomen lingüístic específic. Les paraules particulars triades per a aquest recull també reivindiquen el poder estètic del llenguatge. Altres vegades, un mot és simplement el fil que estira cap al present una experiència que havia quedat adormida en algun lloc remot de la memòria.

Encara ara la variació lingüística continua bategant amb vigor a les Terres de l’Ebre. Les maneres de dir distintes se sustenten en unes raïls que s’enfonsen en la profunditat dels segles i que s’enllacen sovint amb les de les terres aragoneses i valencianes. Aquest recull és una oda a la parla col·loquial d’una terra que ha sortit de la invisibilitat per sempre.

Teresa Tort Videllet

Teresa Tort Videllet Nascuda a Tortosa el 1967. Ebrenca a la diàspora. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Fa trenta anys que treballa difonent la llengua catalana: primer al Termcat i des del 1991 al Consorci per a la Normalització Lingüística. Col·laboradora en publicacions locals i mitjans digitals diversos; actualment a Racó Català i a L’Eco de Sitges. Autora del blog de VilaWeb «Agafada al vol» sobre paraules pròpies del parlar tortosí. Ha obtingut premis per relats breus i alguns han estat publicats en llibres col·lectius.

Recull de premsa

La Fura (agenda) -   octubre del 2019

Racó Català - 02/10/2019