100 motius per ser perico

Veloy Planas, Marià

(Segona edició)

100 motius per ser perico

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

Afegir al cistell

Preu: 12,20€

Col·lecció: De 100 en 100, núm. 15

ISBN: 978-84-9034-016-5

Nombre de Pàgines: 144

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Octubre del 2012

Compartir aquesta pàgina a:

100 motius per ser perico

Veloy Planas, Marià

(Segona edició)

Aquest llibre recull cent motius per ser perico. Si el nostre equip fos un dels pocs escollits que poden presumir de títols continentals, cracks mundials i els rècords més diversos, és molt possible que tinguéssiu entre les mans un llibre d’estadística. El davanter més golejador, el porter menys golejat, l’entrenador més llorejat… Però el nostre és un club modest, i els trofeus de les seves vitrines no tenen tanta importància per omplir tot un llibre. Per això els cent motius que es proposen no són estadístics, ni tenen a veure necessàriament amb èxits o heroïcitats esportives. Sí que n’hi ha que estan relacionats amb els moments d’eufòria que hem viscut els aficionats blanc-i-blaus (quatre copes del rei, dues finals europees i alguna salvació in extremis), però molts altres tenen a veure amb allò que vol dir ser perico. Es parla de l’orgull de pertànyer a una minoria i dels avantatges que s’hi pot trobar; es fa memòria de jugadors emblemàtics i també de personatges dignes d’admiració que comparteixen la dèria perica; es recorden anècdotes que de vegades parlen dels valors del nostre club i de vegades de les seves debilitats… Tot plegat amb el propòsit de traçar un mapa sentimental que expliqui no per què som pericos, sinó què compartim quan som pericos.

Veloy Planas, Marià

Quan era petit, Marià Veloy anava a l’Estadi de Sarrià amb el seu avi, i pensava que cap persona no podia ser feliç sense estimar l’Espanyol. Pel blanc-i-blau, per Lauridsen i N’Kono, per les il·lusions europees, pels derbis guanyats. Quan es va fer gran, va descobrir que ser perico no sempre és tan fàcil. Hi ha grans jugadors encaparrats a fer males temporades, Europa ben sovint és una quimera i els derbis es poden convertir en un malson. Aleshores va comprendre que hi ha persones que són felices estimant-se altres tribus futbolístiques. Però també que ell no podria estimar-se mai cap altre club. És perico i no ho podria deixar de ser.

Recull de premsa

El Punt Avui - 5/11/2018

Entrevistas Futbolcultura - 16/05/2014

Es más fácil ser seguidor del Arsenal que del Espanyol” (diario La Grada)

100 motius per ser Perico (El gol digital)

PRESENTACIÓN DEL LIBRO '100 MOTIVOS PERA SER PERICO (Fuerzaperica.com)

100 Motius per ser perico (RCD Espanyol)

Marià Veloy: 'És massa fácil ser del Madrid, del Barça o del Manchester' (PericosOnline)

"El Punt Avui" publica un article sobre el llibre "100 motius per ser perico"

Vídeo de la presentació del llibre "100 motius per ser perico"

Manel Lucas va ressenyar "100 motius per ser perico" al diari "La Grada"

Marià Veloy parla sobre el "100 motius per ser perico" al programa Hat Trick Espanyol

‘100 motius per ser perico’ (blog 23 perico)

El diari "La Vanguardia" publica un article sobre el llibre "100 motius per ser perico" (Xavier G. Luque / diari La Vanguardia)

 

 

 

Premsa

Dossier de premsa