100 maneres de descobrir un crim

Moisés Peñalver Núñez

100 maneres de descobrir un crim

Vols tastar-lo?

Versió electrònica

EXHAURIT

Preu: 14,50€

Col·lecció: De 100 en 100, núm. 4

ISBN: 978-84-9791-388-1

Nombre de Pàgines: 216

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: En rústica

Data primera edició: Gener del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

100 maneres de descobrir un crim

Moisés Peñalver Núñez

Sabíeu que hi ha persones que tenen dos ADN diferents? És cert que si utilitzem guants la policia no pot identificar-nos si cometem un delicte? És encertat creure que un incendi ha estat provocat quan es troben accelerants a l’escena del crim? Ens poden identificar per l’empremta d’una orella? Per què els caníbals no tenen llei? Com s’esbrina la marca d’un vehicle que ha fugit després d’un atropellament? Com se sap des de quin edifi ci han disparat algú al mig del carrer? És legal presentar davant un jurat el resultat del polígraf o del detector de mentides? Pot ser una simple larva de mosca la prova que acusi un assassí? Sabíeu que les empremtes dactilars del DNI no poden ser consultades per presentar algú com a sospitós? Es pot saber l’edat d’un cadàver analitzant-ne l’interior de la calavera?… Tots hem cregut en algun moment que podríem cometre un crim perfecte sense que ens descobrissin, en una mena de joc fi ctici. Però la realitat és una altra, els cossos policials disposen de mecanismes, molt sofi sticats, que fan que els delictes sense aclarir siguin una minoria dins l’estadística policial. En aquest llibre tindreu l’oportunitat de conèixer alguns dels detalls de la manera d’actuar de la nostra policia, del l’FBI, o de la fi cció del CSI. Recordem la frase preferida de l’autor: “Si vostè té caspa no pot ser un assassí”.

Moisés Peñalver Núñez

Moisés Peñalver Núñez (Jerez de la Frontera, 1961) porta dues dècades exercint la profesió periodística i la meitat d’aquest temps l’ha dedicat a la informació policial i judicial al Diari de Tarragona, Europa Sur (Cadis) i Canarias 7 (Las Palmas). És col·laborador de la revista Play Boy per temes d’investigació i televisió i ha participat com a guionista en mitja dotzena de programes de la productora El Terrat de Buenafuente. El 2004 va publicar el llibre El CSI Español, sobre com actua la policia científi ca a Espanya; i el 2006 Putas a la fuerza, de Lectio Ediciones, que recull històries reals de segrestades per proxenetes.

Recull de premsa

Moisés Peñalver: "Si tens caspa, millor que no et facis delinqüent" (Toni Orensanz / diari La Vanguardia)

Moisés Peñalver: "Els Mossos necessiten més rodatge" (Xavier March / diari El Singular digital)

Moisés Peñalver: “És important que es comprengui la tasca dels investigadors policials, habitualment ridiculitzada per pel·lícules i sèries” (Sala de premsa de Cossetània)

Si tens caspa, no pots ser un assassí (diari Més Tarragona)

“100 maneres de descobrir un crim” desvetlla curiositats sobre les investigacions policials (Sala de premsa de Cossetània)