100 curiositats zoològiques

Del podòmetre de les formigues a les immersions dels catxalots

Eduard Martorell i Gábor Somssich

100 curiositats zoològiques

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,70€

Col·lecció: De 100 en 100, núm. 36

ISBN: 978-84-9034-397-5

Nombre de Pàgines: 216

Nombre d'il·lustracions: 100

Mides: 15,5 x 23,3 cm

Enquadernació: Rústica amb solapes

Data primera edició: Febrer del 2016

Compartir aquesta pàgina a:

100 curiositats zoològiques

Del podòmetre de les formigues a les immersions dels catxalots

Eduard Martorell i Gábor Somssich

Hi ha formigues que “col·laboren” amb acàcies? Quins són els animals més cosmopolites? Com es defensen, de debò, les taràntules? Quants anys pot viure la preuada llagosta? Hi ha refugis marins per a taurons? Com ho fan, les sargantanes, per autotomitzar-se la cua? Saben comptar, els óssos? I les formigues? Es podrà ressuscitar el llop marsupial? I el mamut? A quina fondària pot submergir-se un catxalot? Quan, i com, van començar a conviure, les persones humanes, amb gats i gossos? Som els únics animals que fem regals? Quin percentatge de genoma compartim amb les altres espècies de grans primats? Aquestes preguntes, i moltes altres, són una mostra de les curiositats que desvela el llibre. Podràs obrir els ulls al complex i riquíssim món animal i als seus fenòmens zoològics, i t’ajudarà a comprendre, també, l’essència de la nostra espècie.

 

“Editat amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat”

Il·lustracions de: Gábor Somssich

Eduard Martorell i Gábor Somssich

Eduard Martorell i Sabaté (Barcelona, 1964) és llicenciat en Biologia, postgraduat en Medicina Clínica Preventiva, editor del segell editorial de Text–La Galera i professor associat a la Universitat Internacional de Catalunya. Dóna classes de didàctica de les ciències experimentals i sobre infància, salut i alimentació. És autor de diversos llibres de text, contes i articles de natura per a joves, entre els quals destaquen els que escriu per a Cavall Fort. També és autor dels llibres de divulgació científica Per a què serveix el sexe?, escrit amb en David Bueno; Sans i Estalvis, elaborat amb la seva germana Anna, i Els límits de la vida, dut a terme amb en Salvador Macip i, una vegada més, en David Bueno.

Gábor Somssich (Munic, 1955), de nacionalitat belga, però d’origen hongarès i resident a Barcelona, va passar la seva infància a l’Àfrica central, entre el Congo, Kènia i Burundi, concretament a la costa del llac Tanganika. Immers sempre en un entorn i una fauna privilegiats, va desenvolupar des de molt jove una gran passió per l’observació i la naturalesa. Actualment, la seva professió d’enginyer-arquitecte el porta a dirigir obres remotes i a recórrer continents: ha viscut tres anys al Sàhara algerià i ha realitzat múltiples viatges a la Xina, Rússia, Marroc i Senegal. És durant aquests llargs viatges, sempre armat amb un bolígraf negre senzill i un petit quadern de butxaca, quan inicia una col·lecció d’esbossos d’animals i de paisatges de tots els racons del món.dern de butxaca, quan inicia una col·lecció d’esbossos d’animals i de paisatges de tots els racons del món.

Recull de premsa

Catalunya Ràdio / Estat de Gràcia - 03/11/2016

El Periódico - 17/03/2016

Cadena Pirenaica - març de 2016

UIC Barcelona - 09/03/2016

El Punt Avui - 21/02/2016

Catalunya Ràdio / La Tribu - 25/02/2016

Biblioteques Vilanova i la Geltrú / programa Més content que un gínjol - 20/02/2016

Noticiasdelaciencia.com - 19/02/2016