100 bolets del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Ramon Casalé i Aran

100 bolets del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Vols tastar-lo?

Afegir al cistell

Preu: 14,50€

Col·lecció: Altres natura

ISBN: 978-84-9791-560-1

Nombre de Pàgines: 120

Nombre d'il·lustracions: 200

Mides: 12 x 22,5 cm

Enquadernació: en rústica

Data primera edició: Setembre del 2009

Compartir aquesta pàgina a:

100 bolets del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre

Ramon Casalé i Aran

Aquest llibre va dirigit tant als boletaires experts com als més esporàdics. Hi trobareu només els bolets que podem trobar a la província de Tarragona, des dels que són comestibles (indicats amb un bolet de color verd) fi ns als verinosos o tòxics (marcats amb un bolet vermell), passant per alguns dels que es poden consumir amb precaucions (bolet ambre). Els grans protagonistes, tot i així, són els bolets comestibles, molts dels quals són realment exquisits però sovint, per desconeixement, són rebutjats pels boletaires. A part de les explicacions adients per distingir-los i saber-ne els noms, tant populars com científi cs, hi trobareu consells culinaris per poder-ne gaudir.

Ramon Casalé i Aran

Ramon Casalé, nascut el 1947 a Barcelona, és enginyer tècnic. Des dels 6 anys l’afi ció al món dels bolets domina la seva vida, ja que va iniciar-s’hi amb la seva àvia Rosa, de Matadepera. L’any 1961 s’endinsa en el món de la fotografi a i munta el seu primer laboratori en blanc i negre. El 1971 canvia de lloc de residència i se’n va a viure a Valls. És aleshores quan comença a buscar bolets per diferents comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. L’any 1992 comença a escriure aquesta obra i durant l’any 2003 hi dóna la forma definitiva. Ha realitzat xerrades sobre el món dels bolets i els perills de les intoxicacions per la comarca de l’Alt Camp. Actualment està creant la primera associació micològica a Quindío (Colòmbia).

Recull de premsa

"100 bolets del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre" recull les espècies d’un territori poc documentat (Sala de premsa de Cossetània)

Un llibre editat per Cossetània documenta les espècies de bolets de les comarques tarragonines (Tinet)

Les claus del món boletaire a la teva llibreria (Cristina González / delCamp.cat)