"Tu i jo som sis", del psicòleg Antoni Bolinches, ofereix 100 reflexions per créixer per dins i relacionar-se millor


14/06/2012

El llibre Tu i jo som sis, del reconegut psicòleg Antoni Bolinches, ofereix 100 reflexions per créixer per dins i relacionar-se millor. El llibre, el més singular de la seva bibliografia segons l'autor, és el primer de la Biblioteca Antoni Bolinches, que edita Cossetània Edicions. L'obra es podrà trobar a les llibreries a partir del 18 de juny.
 
Tu i jo som sis és una obra que ens mostra, amb una gran claredat, la forma de relacionar-nos millor amb nosaltres mateixos i amb els altres. En aquest nou llibre de Bolinches, psicòleg i pensador humanista, llueixen, amb tota la seva esplendor, les tres grans qualitats que caracteritzen l’autor: l’habilitat per transmetre de forma pràctica els seus coneixements, la capacitat de divulgació i un estil literari clar i amè que, en aquest cas, es veu potenciat pels interessants aforismes, tant propis com aliens, que utilitza com a punt de partida de les seves reflexions. Es tracta, per tant, d’una obra didàctica, perquè l’autor, valent-se d’una estructura innovadora i del seu propi mètode terapèutic, la Teràpia vital, aconsegueix comunicar amb gran eficàcia la forma de convertir les vivències en experiències i les experiències en maduresa, per posar-la al servei d’unes relacions interpersonals sanes i equilibrades.
 
Les cites d'un centenar de pensadors, com Sigmund Freud, Miguel de Unamuno, Antonio Machado, Mae West, Santa Teresa de Jesús, Henry Ford, Theodore Roosevelt, o el mateix Antoni Bolinches, encapçalen les diferents parts de la teoria que l'autor va desgranant al llarg del llibre amb una metodologia pròpia. Partint de la premissa que, a nivell psicològic, dins de cadascú hi ha tres parts diferents, el Pare, l'Adult i el Nen, que configuren i expliquen el comportament de les persones (d'aquí que el títol sigui "Tu i jo som sis"), Bolinches ofereix una "Guia per millorar-se un mateix" i les claus de les actituds que resulten positives, la intel·ligència, la bondat, la voluntat, l'experiència i la superació personal.
 
Tu i jo som sis és el primer volum de la 'Biblioteca Antoni Bolinches', creada en el catàleg de Cossetània per anar-hi incorporant, per una banda, els nous llibres de l'autor, i, per l'altra, per publicar-hi en català tots els títols de Bolinches que han estat editats fins ara.
 
Antoni Bolinches (Barcelona, 1947) és llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació amb grau de llicenciat en Psicologia i màster en Sexualitat Humana. És un dels introductors de la psicologia humanista a Espanya i s’ha especialitzat en el tractament dels conflictes de parella, les disfuncions sexuals i les teràpies de creixement personal, amb una metodologia pròpia coneguda com a Teràpia Vital. Exerceix una tasca pedagògica important, àmbit en el qual destaca la seva condició de professor del màster en Sexologia Clínica i Salut Sexual (Facultat de Medicina) i del màster en Educació Emocional (Facultat de Pedagogia) de la Universitat de Barcelona. També és professor de l’Institut Superior d’Estudis Psicològics de Barcelona i d’altres acreditades institucions docents especialitzades en la formació de psicòlegs clínics. És membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de les Balears i vocal de la junta directiva de la Federación Española de Sociedades de Sexología. Col·labora habitualment en diferents mitjans de comunicació i l’èxit dels seus llibres d’autoajuda l’ha convertit en un autor de referència per a les noves generacions de psicòlegs espanyols i iberoamericans.


 
 
 

Comentaris sobre aquesta notciaEnvia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.