Sants-Montjuïc

"Sants-Montjuïc" és una guia del districte més extens de Barcelona i un dels més populars


05/06/2012

Sants-Montjuïc, de Gabriel Pernau, amb fotografies de Frederic Camallonga, és una guia del districte més extens de Barcelona i un dels més populars. El llibre, el quart de la col·lecció Barcelona barri a barri, inclou els barris La Bordeta, La font de la Guatlla, Hostafrancs, La Marina del Port, La marina del Prat Vermell, Parc de Montjuïc, El Poble - Sec, Sants i Sants-Badal. L'obra es podrà trobar a les llibreries a partir de l'11 de juny.

 

La guia recull la diversitat d'un conjunt de barris amb una gran vida social. Les terres que acullen, antigament agrícoles i poc poblades, es van desenvolupar a partir de la gran expansió de Barcelona al segle XIX i amb l’arribada de diverses indústries que no trobaven lloc dins de la gran ciutat. El districte també inclou Montjuïc, la muntanya que durant segles va estar vedada als barcelonins per al seu ús militar. Avui, part del seu atractiu són els seus parcs, jardins i els seus equipaments culturals i esportius.

 

De cadascun dels barris de Sants-Montjuïc, el llibre en detalla les caracerístiques i antecedents històrics propis, els espais i els restaurants i establimens més emblemàtics, il·lustrats amb mapes i fotografies en color. D'aquesta manera, convida a conèixer la Plaça de la Farga, el Poliesportiu de l'Espanya Industrial o el Castell del Port, o els barris que es troben a ponent de muntanya, la Marina del Port i la Marina del Prat Vermell, que van estar poblats fa com a mínim tant temps com l'àrea del pla de Barcelona, com ho testimonien els jaciments neolítics que s'hi han localitzat.

 

Gabriel Pernau (1964) ha treballat a El PeriódicoRécordDiari de Barcelona i a la revista Barcelona. Metròpolis Mediterrània. És autor de Descobrint Montilla (2010), Per terres d’Al·là (2006), RACC, cent anys de passió (2006), Barcelona amb bicicleta (2005), Barcelona i el cotxe (2001), A la Xina amb bicicleta (1997) i El somni català (1995). Frederic Camallonga (1965) ha treballat a la revista Ajoblanco i al Diari de Barcelona. Especialitzat en arquitectura i paisatge, és autor gràfic de les col·leccions Mirall de Catalunya: Barcelona, Lleida, Girona (2005-2007), Picture Guidebooks: Toledo, Madrid, Valencia, Barcelona, La Coruña i Santiago (2001-2004), entre d’altres. 

 


 

Comentaris sobre aquesta notciaEnvia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.