La farmaciola natural

"La farmaciola natural" proposa recuperar substàncies que tenim a l'abast com a remeis útils i eficaços per a la salut i la llar


23/05/2012


La farmaciola natural. Fruita, verdura, herbes i altres remeis per a la salut i la llar, proposa la recuperació de substàncies que tenim a l'abast com a remeis útils i eficaços per a petits accidents i alleugerir xacres. Cossetània Ecicions publica el llibre, que també pot contribuir a l'economia domèstica, de Cristina Martí Ribas, amb receptes familiars de l'Àvia Remei. L'obra es podrà trobar a les llibreries a partir de la setmana vinent.

 

La farmaciola natural permetrà estalviar la compra de molts productes comercials i farmacèutics, i contribuir, així, a reduir residus químics. L'obra explica com preparar a casa des de remeis per al refredat o per a les cremades, fins a solucions per al pugó del jardí o, fins i tot, per desembussar canonades, amb elements com ara l’aigua, l’oli, la sal, l’argila, la llet, les fruites, les verdures, les herbes o el bicarbonat, entre d’altres. Les àvies ja coneixien les qualitats d'aquestes substàncies que tenim a casa, a la cuina o al rebost, pel llarg període de restriccions que van viure i també perquè a la seva època hi era molt present la transmissió oral dels remeis casolans, un tresor que amb l’arribada de l’aspirina es va acabar dràsticament. El llibre vol homenatjar aquestes dones i també beneficiar les generacions futures.

 

Els nostres avantpassats van descobrir que la Natura proporciona els suficients ingredients per obtenir solucions senzilles, pràctiques i molt assequibles. La farmaciola natural aconsella escoltar el cos i deixar que d’entrada sigui ell qui trobi el millor camí per a la seva autocuració. Quan el cos per si sol no pot, aquests coneixements que han esdevingut, juntament amb els avenços científics, els fonaments de la medicina actual, han de servir per reforçar la salut de manera intel·ligent, sempre respectant un equilibri. Amb aquesta idea, l'obra recomana, per exemple, el puré de maduixes amb llet de civada per a l'època de la caiguda dels cabells; la infusió de fulles de maduixera seques per a les llagues a la boca, o l'alvocat per a la pell seca, entre molts altres remeis naturals.

 

Cristina Martí Ribas, filla de l’Àvia Remei i nascuda a Mataró el 1966, és restauradora d’art de professió, però ja des de petita, a casa, va conviure amb les sopes de farigola, la marialluïsa i les fregues d’esperit de vi de la mà de la iaia Maria. Anys més tard, aquelles vivències la portaren a estudiar fitoteràpia i es bolcà en el descobriment i l’estudi de les herbes remeieres i el món que les envolta. Va col·laborar en les il·lustracions del llibre infantil de cuina de la seva mare Àvia Remei, vull cuinar. Actualment, tot compaginant la seva feina de restauradora, condueix tallers d’elaboracions artesanes, com ara el sabó, els licors, les herbes… Així mateix, col·labora amb el moviment popular Remeiers i Remeieres, orientat a la recuperació i la divulgació dels remeis casolans. Per a més informació, podeu consultar els blocs: raconatural.blogspot.com i remeiersiremeieres.blogspot.com

 


 

Comentaris sobre aquesta notciaEnvia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.