Presentació del llibre "100 invents que han canviat el món" a La Setmana del Llibre en Català

Daniel Closa: "Veure com els invents han canviat el món fa sentir orgullós de formar part de l'espècie humana"


12/09/2011

El llibre 100 invents que han canviat el món, de Daniel Closa, es va presentar l'11 de setembre, en un acte de La Setmana del Llibre en Català, al Parc de la Ciutadella, a Barcelona.
 
La presentació va anar a càrrec de la investigadora del CSIC Anna Serrano, que va destacar la passió amb què l'autor repassa la història de la humanitat a través d'invents de diferents èpoques: "el llibre també ens descriu l'apassionant història de l'home i de les civilitzacions". Per Serrano, aquest contingut que remet al context històric és el que més valora del llibre, a part de l'anàlisi més científica de cada invent, des de la roda fins als controvertits transgènics.
 
L'autor, Daniel Closa, va fer referència a la dificultat de trobar el criteri per escollir tan sols 100 invents, d'entre la gran quantitat d'elements que han estat importants per a la humanitat. Per fer-ho, ha hagut de valorar aquells que han representat canvis importants en diferents èpoques, de manera que es veiessin clarament contrastats els invents més antics, com la destral, amb d'altres com l'energia nuclear o els tampons. Per a Closa, un biòleg a qui agrada recordar les semblances entre els humans i els altres animals, "fixar-se en com vivim ara gràcies a alguns invents, fa sentir una mica orgullós de formar part de l'espècie humana".
 
Daniel Closa també es autor del llibre Blocs de ciència i, a la col·lecció De 100 en 100, de 100 enigmes que la ciència (encara) no ha resolt i 100 mites de la ciència.


 

Comentaris sobre aquesta notciaEnvia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.