100 controvèrsies de la biologia

"100 controvèrsies de la biologia" convida a reflexionar sobre l’aplicació dels coneixements biològics en temes diversos i sovint controvertits


07/03/2012

El llibre 100 controvèrsies de la biologia. Cada cop més forts, més guapos i més intel·ligents, de David Bueno i Torrens, es presenta dijous 8 de març, a les 7 del vespre, a la llibreria Catalònia (Ronda de Sant Pere, 3. Barcelona).

La presentació anirà a càrrec de Maria Casado, Titular de la Càtedra UNESCO de Bioètica de la UB i Directora de l’Observatori de Bioètica i Dret del Parc Científic de Barcelona i de la UB, i l'autor.

El segle XXI ve marcat per l’aplicació dels coneixements biològics en temes tan diversos i sovint controvertits com els organismes transgènics, les cèl·lules mare, el clonatge, el genoma humà, la biomedicina o el canvi climàtic. Unes controvèrsies que neixen de la nostra capacitat de reflexió, i que troben el seu camp d’estudi en la bioètica. Tanmateix, reflexionar no és una tasca fàcil, malgrat que per a la nostra espècie sigui estrictament necessària, atesa la consciència que tenim de nosaltres mateixos i la gran capacitat creativa de què gaudim. Aquest és l’exercici estimulant que proposa el llibre: reflexionar.

 

David Bueno

David Bueno (Barcelona, 1965) és doctor en biologia i especialista en genètica i en biologia del desenvolupament. És professor i investigador de la Universitat de Barcelona, on imparteix, entre altres matèries, seminaris de bioètica en les assignatures de Fonaments de Biotecnologia i de Genètica del Desenvolupament. La seva recerca científica se centra en el desenvolupament del cervell i la seva relació amb la conducta. Ha publicat cinquanta articles especialitzats i diversos llibres de divulgació i de text, i ha col·laborat en obres enciclopèdiques i en diferents mitjans de comunicació.

 


 

Comentaris sobre aquesta notciaEnvia un nou comentari

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta és per comprovar que sou un visitant humà i prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.